Vars Risoul
02. januar – 09. januar 2022.

SKIMANIJACI U VARS RISOUL

Vars-Risoul-Skimanijaci-skim006
Vars-Risoul-Skimanijaci-skim005
Vars-Risoul-Skimanijaci-skim003
Vars-Risoul-Skimanijaci-skim001
Vars-Risoul-Skimanijaci-skim004
Vars-Risoul-Skimanijaci-skim002
Vars-Risoul-Skimanijaci-skim006 Vars-Risoul-Skimanijaci-skim005 Vars-Risoul-Skimanijaci-skim003 Vars-Risoul-Skimanijaci-skim001 Vars-Risoul-Skimanijaci-skim004 Vars-Risoul-Skimanijaci-skim002

SKIJALIŠTE VARS RISOUL

Nepun sat vožnje autobusom od Briansona, magistralom ka jugu, ka Azurnoj obali, nalazi se skijalište Vars/Risoul – La Forêt Blanche, jedno od najživopisnijih skijališta u južnim Alpima u Francuskoj. Skijalište u kojem smo poslednji put bili pre tačno deceniju, kada su polaznici Veelike SkiManijak ski školice bili neki od naših današnjih instruktora. Pravi je trenutak da se, sa neskrivenim zadovoljstvom i radošću, vratimo ovoj planinskoj lepotici na jugu Alpa. Ono što La Forêt Blanche razlikuje od drugih skijališta u oblasti južnih Alpa i čini ga živopisnim svakako su četinarske šume kroz koje vodi veliki broj ski staza ovog skijališta.

Vars-Risoul-Skimanijaci-ski001
Vars-Risoul-Skimanijaci-ski002
Vars-Risoul-Skimanijaci-ski007
Vars-Risoul-Skimanijaci-ski004
Vars-Risoul-Skimanijaci-ski005
Vars-Risoul-Skimanijaci-ski003
Vars-Risoul-Skimanijaci-ski008
Vars-Risoul-Skimanijaci-ski006
Vars-Risoul-Skimanijaci-ski001 Vars-Risoul-Skimanijaci-ski002 Vars-Risoul-Skimanijaci-ski007 Vars-Risoul-Skimanijaci-ski004 Vars-Risoul-Skimanijaci-ski005 Vars-Risoul-Skimanijaci-ski003 Vars-Risoul-Skimanijaci-ski008 Vars-Risoul-Skimanijaci-ski006

Okruženo vrhovima nacionalnog parka Massif des Ecrins, skijalište Vars/Risoul – La Forêt Blanche pruža fantastične vidike na živopisne pejsaže samog juga Alpskog masiva. Visinska razlika 1650m – 2750m, preko 180 kilometara ski staza i više od 300 sunčanih dana godišnje, uz geografski položaj koji garantuje dovoljno snega tokom sezone koja traje od decembra do aprila, najavljuju odlično skijanje i brojne druge aktivnosti na snegu u predivnom okruženju.

Na krajevima skijališta La Forêt Blanche nalaze se naselja Vars i Risoul, a samo skijalište na dva dela razdvaja vrh Pic de Chabrières (2750 m). Od ukupno 185 km staza, 75 km namenjeno je početnicima, srednje zahtevnim skijašima „pripada” 90 km staza, dok je za one najzahtevnije pripremljeno 20 km staza, koje sve zajedno povezuje 41 ski lift – jedna gondola, jedna kombinovana gondola-sedešnica, 17 sedešnica i 22 vučnice.

Kad se staze prebroje i „oboje”, to izgleda ovako: ukupno 104 staze, 17 zelenih, 40 plavih, 37 crvenih i 10 crnih staza. Ako na to dodamo i dva snou parka, po jedan u Varsu i Risoulu, i 40 km staza za skijaško trčanje i odličnu pokrivenost skijališta sistemom za veštačko osnežavanja (više od 70% staza), dolazimo do gotovo idealne formule za porodično skijanje – raznovrstan skijaški centar, obilje staza i lepih pejsaža, ponešto za svakoga, svih uzrasta i nivoa skijaškog znanja.

Za Veeliku SkiManijak ski školicu odabrali smo smeštaj u Risoul-u, alpskom turističkom mestašcetu u srcu četinarske šume, na nadmorskoj visini od 1900 m. Prednost Risoula u odnosu na susedni Vars leži u činjenici da je planski i namenski projektovan i građen, pa su svi objekti za smeštaj skijaša veoma blizu staza i žičara, a tu su i uobičajeni prateći sadržaji – ski rentali i servisi, prodavnice suvenira, odeće, bakalnice, kafići, apoteke, pabovi, restorani i noćni klubovi, za udobniji i interesantniji boravak gostiju. Gostima željnim aktivnosti i posle skijanja na raspolaganju su klizalište, zatvoreni bazen i spa centar, te bioskop. Oni odvažniji, željni avanture i adrenalina, mogu da probaju paraglajding ili vožnju motornim sankama.

NOEMYS CASTOR & POLLUX i VACANCÉOLE – RÉSIDENCE VEGA

Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s001
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s002
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s003
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s004
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s006
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s005
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s007
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s009
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s011
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s008
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s010
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s001
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s002
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s003
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s004
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s005
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s008
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s007
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s010
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s009
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s006
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s011
Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s012
Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s001 Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s002 Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s003 Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s004 Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s006 Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s005 Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s007 Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s009 Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s011 Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s008 Vars-Risoul-Noemys-Castor-&-Pollux-Skimanijaci-s010 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s001 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s002 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s003 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s004 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s005 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s008 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s007 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s010 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s009 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s006 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s011 Vars-Risoul-Vacancéole---Résidence-Vega-Skimanijaci-s012

Résidence Castor & Pollux i Vacancéole – Résidence Véga su objekti u kojima smo rezervisali trokrevetne, četvorokrevetne, šestokrevetne i osmokrevetne apartmane. Oba objekta su u neposrednoj blizini staza, svi apartmani opremljeni su uobičajenim pogodnostima za goste – kuhinjski deo sa sudoperom, mikrotalasnom rernom, šporetom, sudo-mašinom i priborom za jelo i kuvanje za onoliki broj osoba koliki je kapacitet apartmana. Kupatilo, sa kadom ili tuš kabinom, toalet, balkon, a iz velikog broja soba pogled se pruža pravo na stazu.

U sastavu objekta Résidence Castor & Pollux nalazi se i zatvoreni bazen, a pristup internetu se plaća, dok je u objektu Vacancéole – Résidence Véga pristup internetu besplatan u celom objektu, baš kao i parking za automobile (nije potrebno rezervisati). U oba objekta sprovode se sve anticovid mere koje su trenutno na snazi u Francuskoj, u skladu sa propisima.

I na kraju, najbitnija informacija – prošle sezone nismo imali prilike da se družimo sa našim najmlađim i najveselijim drugarima, pa smo se itekako uželeli zajedničkog skijanja. Zbog toga smo odlučili da ove godine Veelika SkiManijak ski školica, umesto uobičajenih tri sata, traje četiri sata dnevno! Na zadovoljstvo i radost svih koji u njoj učestvuju.

DETALJI PUTOVANJA

Prevoz je organizovan u saradnji sa preduzećem za transport putnika BARBADOS BUS sa kojim uspešno sarađujemo dugi niz godina.

Polazak iz Beograda je u subotu, 01.01.2022. u poslepodnevnim časovima, a polazak za Beograd je 09.01.2022. u jutarnjim časovima.

Barbados-bus-Skimanijaci-s001
Barbados-bus-Skimanijaci-s004
Barbados-bus-Skimanijaci-s002
Barbados-bus-Skimanijaci-s003
Barbados-bus-Skimanijaci-s005
Barbados-bus-Skimanijaci-s006
Barbados-bus-Skimanijaci-s007
Barbados-bus-Skimanijaci-s008
Barbados-bus-Skimanijaci-s009
Barbados-bus-Skimanijaci-s001 Barbados-bus-Skimanijaci-s004 Barbados-bus-Skimanijaci-s002 Barbados-bus-Skimanijaci-s003 Barbados-bus-Skimanijaci-s005 Barbados-bus-Skimanijaci-s006 Barbados-bus-Skimanijaci-s007 Barbados-bus-Skimanijaci-s008 Barbados-bus-Skimanijaci-s009

U cenu je uključeno:
Prevoz
Smeštaj, sedam noćenja
Šestodnevni ski pass
Ski škola od 9-12h

ITINERER

LOKACIJA

NAPOMENA

U SKLADU SA TRENUTNO VAŽEĆIM EPIDEMIOLOŠKIM MERAMA KOJE SU NA SNAZI U FRANCUSKOJ, ULAZAK U TU ZEMLJU DOZVOLJEN JE SAMO ODOBAMA KOJE SU VAKCINISANE SA DVE DOZE PFIZER, MODERNA, ASTRA ZENEKA ILI JOHNSON&JOHNSON VAKCINAMA, ODNOSNO OSOBAMA KOJE SU PRIMILE DVE DOZE KINESKE VAKCINE I BUSTER DOZU PFIZER. ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDE
DA BI STE PUTOVALI SA NAMA, MORATE BITI ČLAN UDRUŽENJA. ZA DETALJE KLIKNITE OVDE
O DETALJIMA U VEZI SA TROŠKOVIMA PUTOVANJA KLIKNITE OVDE

NAJČITANIJE

ARHVA

Madonna di Campiglio 18. mart – 25. mart 2017.

Trend spajanja pojedinačnih, manjih skijališta u velike ski oblasti nije zaobišao ni čuvenu Madonu di Campiljo koja, od pre par godina, radi kao deo sistema koji se zove Skiarea Campiglio, koji čine Madonna di Campiglio/Pinzolo/Folgàrida/Marilléva. Ova skijališta nalaze se u italijanskoj provinciji Trento...

SuperDévoluy 01.februar – 08.februar 2020.

Superdévoluy, jedno od najvećih skijališta u južnim Alpima, nalazi se u arondismanu Gap i mesto je skijaškog užitka već više od pola veka. Staze svih nivoa težina, njih 56, ukupne dužine oko 100km, pokrivene su sa 23 ski lifta, od čega je jedna kombinovana gondola/sedešnica, pet sedešnica, 15 ski liftova i dva bebi ski lifta.

Kopaonik 31.januar – 04.februar 2021.

Ne samo da smo aktivirali veseli SkiManijak kombi za jednodnevne izlete na Kop, već su nas ovi lepi snežni dani prosto naterali skijaško uživanje produžimo na koji dan više. Od 31. januara do 4. februara obezbedili smo ograničen broj mesta u četvorokrevetnim i petokrevetnim sobama u hotelu Olga Dedijer...